//

Абітурієнтів університету примушували погоджуватися, що вони братимуть участь у аборті

Після того, як організація pro-life подала скаргу до Університету Вандербільта з вимогою про те, щоб студенти, які вчаться надавати догляд, погодилися асистувати при здійсненні аборту, університет змінив свою політику.

 

У середу ввечері в університеті офіційно відмовилися вимагати від абітурієнтів надавати свою письмову згоду на те, що вони будуть брати участь у аборті.

 

"Медичні працівники - християни та інші противники абортів не повинні бути змушені до участі у цій процедурі для того, щоб могти працювати за професією. Це передбачено федеральним законом і університет повинен змінити свою політику щодо умов вступу", - сказав Метт Боумен з "Alliance Defense Fund", яка подала скаргу на дії університету до Департаменту охорони здоров'я та соціальних служб.

 

Керівництво організації переконує, що вони і надалі будуть продовжувати моніторинг ситуації в університеті, щоб переконатися, що він не порушує закон.

Університет Вандербільта одержує більше $ 300 млн. Доларів з федерального бюджету. Це могло вплинути на зміну його правил, які суперечили федеральному закону.

 

Заява, яку кандидат мав заповнити, включала пункт, у якому зазначалося: "якщо кандидат не зможе забезпечити жінці належний догляд під час аборту, він повинен подати заяву на якусь іншу спеціальність.

 

Перед тим, як цей пункт був вилучений з анкети, представник університету Джон Хаузер сказав, що студенти факультету для майбутніх медасистентів (медсестер та медбратів) повинні бути готові взяти участь у процедурі аборту. "Ця анкета мала їх підготувати до цього. Якщо ви вибираєте цю професію, ви повинні бути готові до такої необхідності", – заявив Хаузер у інтерв’ю одній з газет.
 

За матеріалами: fronda.pl та

lifenews.com