//

Абітурієнти на Ясній Горі

Розпочалося цьогорічне паломництво абітурієнтів на Ясну Гору. Вчора прибула перша група молоді. Минулого року кожен четвертий випускник школи приїхав до Ченстохови.

 

 

Звичай паломництва абітурієнтів на Ясну Гору триває вже багато років. Великі єпархіальні групи під головуванням єпископів почали приїжджати сюди в кінці 80-их років. Сьогодні в Польщі немає вже єпархії, в якій би не організовували паломництво до Ченстохови.

 

 

Молодь приїжджає, щоб віддати своє життя під опіку Матері Божої. „Майже всі приїжджають сюди з наміренням про хороші оцінки в атестаті і приготування до навчання. Ми приїжджаємо сюди, щоб просити Матір Божу, щоб вона допомогла нам в цих всіх підготовках, бо людських зусиль замало для цього всього, потрібна допомога від Бога, щоб якнайкраще вдалося вступити до подальшого життя” – вважають абітурієнти.

 

 

До програми паломництва абітурієнтів на Ясну Гору зазвичай входить не тільки спільна молитва, але й участь в семінарах чи конференціях. Перша група, наприклад, візьме участь в дискусії на тему: „Щастя в житті людини”.

 

 

Минулого року до святилища в понад 700 групах прибуло майже 157 тисяч молодих людей.
 

 

За матеріалами: Radio Watykanskie