//

90 тисяч вірних на Папській Літургії у Фрайбурзі

За участю 90 тисяч вірних у фрайбурзькому аеропорту розпочалася  Божественна Літургія на чолі з Бенедиктом XVI. Євхаристія є найважливішим моментом останнього дня і всього апостольського візиту Папи до Німеччини.


Уже на світанку були натовпи. У Фрайбурзі чудова сонячна погода. Папу, що повільно проїжджав між секторами у папамобілі, зустрічали радісні вигуки юрби. В руках тисячі прапорів,Ватикану та багатьох інших. Пролунали дзвони. Щоразу, коли папське авто зупинялося, особистий секретар Бенедикта XVI подавав Папі цілувати немовлят.

 

Серед безлічі вірних тисячі молодих людей, які взяли участь у вчорашніх молитовних чуваннях з Папою. Численно прибули паломники з інших країн, з Франції понад 2,2 тис. осіб, зі Швейцарії  більше тисячі, кілька сотень з Австрії та Польщі.

 

Літургію оздобив спів хору та оркестру за участю кількасот осіб.

 

З Папою співслужити 70 єпископів із 27 німецьких єпархій та єрархи з-за кордону.

 

Більшість паломників змогли відпочити на ялинових лавках. Частина деревини, з якої виготовлено лавки, з лісу, що належить Церкві. Після Служби Божої бажаючі придбати лавку на згадку, повинні будуть заплатити як мінімум 410 євро плюс 80 євро на транспортні витрати. Більше тисячі людей набагато раніше вже заявили про свою готовність придбати лавки, кошти від продажу яких будуть використані на благодійні цілі.

 

Після Літургії Папа відправиться до фрайбурзької семінарії, де він обідатиме з німецькими єпископами. Там він також зустрінеться з членами Конституційного Суду, а потім відправиться у Концертний Зал, де зустрінеться з католиками, що беруть участь у церковному та суспільному житті. Опісля Папа Римський відправиться в аеропорт в Ларі, де відбудеться церемонія прощання  за участю президента Німеччини Крістіана Вульфа. О 20:45 папський літак, як очікується, прибуде до Риму.

 

За матеріалами wiara.pl