//

70 років пожежній службі Ватикану

В урочистість святої Варвари пожежна служба Ватикану відзначила 70-ту річницю від свого заснування. Її очолює Генеральний інспектор Ватиканської жандармерії Доменіко Джіані. Пожежна служба найменшої у світі країни складається із 30-ти пожежників, котрі цілодобово дбають про безпеку Папи і Ватикану.


Завданням ватиканських пожежників є вживати запобіжні заходи безпеки, контролювати довірену їм територію, а також допомагати службі здоров’я надавати допомогу хворим. Вони також співпрацюють із Жандармерією, забезпечуючи безпеку Папи на площі Св. Петра.


Останнім випадком, коли ватиканським пожежникам довелось проявити усі свої навики, була пожежа 2010-го року у ватиканській лікарні Bambino Gesù, в результаті якої 50 людей отримали поранення. За словами Доменіко Джіані, цей випадок був «випробовуванням для їх професіоналізму, а їх втручання допомогло уникнути негативних наслідків».


Для того, щоб вступити на службу до Ватиканської служби безпеки, кандидат повинен відповідати певним вимогам, як наприклад бути чоловіком віку 21-25 років, мати попередній досвід праці у пожежній службі, а також бути католиком.


«На цій роботі дуже важливо бути католиком і відчувати себе частиною Церкви, оскільки нашим основним завданням є служити Папі. Ми служимо Наступнику Петра» – зазначає Генеральний інспектор Ватиканської жандармерії Доменіко Джіані.


Цього року ватиканські пожежники святкують 70-ту річницю захисту найменшої у світі країни, яка водночас є найбільш мирною і рідко коли потребує негайного втручання пожежників. Покровителькою «папських пожежників» є Свята Варвара.


За матеріалами Rome Reports