//

527 — не стань жертвою торгівлі людьми

Як не стати жертвами торгівлі людьми, розповідали франківчанам волонтери Корпусу миру та майже 30 студентів прикарпатських вузів спільно з місцевим осередком Карітасу. Акція проводилась у партнерстві з Міжнародною організацією з міграції. Проект “527” покликаний запобігти работоргівлі і допомогти українцям при потребі легально працевлаштуватися закордоном.

 

Під час акції, яка відбулася 23 вересня, студенти розповідали перехожим, що таке 527 та роздавали інформаційні матеріали про торгівлю людьми, надані Карітасом Івано-Франківськ УГКЦ в рамках діяльності Консультаційного центру по запобіганню торгівлі людьми.

 

“За останні 2 роки до нашого Центру по допомогу звернулося 38 жертв торгівлі людьми. Їм допомогли пройти медобстеження, оплатили лікування, придбали одяг і взуття, предмети гігєни та інше. А 5 потерпілим, ─  серед яких 2 неповнолітніх, ─ забезпечуємо юридичний супровід у кримінальному процесі проти трафікерів”, ─ розповідає соціальний працівник Галина Шпільчак.

 

Акцію по боротьбі з торгівлею людьми зініціював волонтер Корпусу Миру Абрам Ліонс. За його словами, Україна сьогодні є однією з країн, де обсяги торгівлі людьми та нелегальної міграції є найвищими. Назва акції “527” походить від телефонного номера.

 

Щоб не стати жертвою торгівлі людьми, достатньо зателефонувати на 527 і перевірити, чи Ваш роботодавець не занесений у чорний список торговців людьми й чи фірма має ліцензію на працевлаштування. Номер 527 діє на території будь-якої країни. Зателефонувавши за ним, можна просити допомогу, якщо Ви зіткнулися з проблемою торгівлі людьми.

 

Джерело:  www.caritas-ua.org