//

50 християн спалено живцем в будинку пастора в Нігерії

У Нігерії 50 віруючих були спалені живцем в будинку свого пастора, де вони ховалися від терористів. Також повідомляється, що минулого тижня понад 100 осіб було вбито озброєними терористами, які здійснювали вбивства в 12 селах штату Плато. Екстремістське угруповання «Боко Харам» ще раз взяло відповідальність за ці напади.


«50 членів нашої церкви були вбиті в будівлі церкви, де вони шукали притулку. Вони були вбиті разом з дружиною і дітьми нашого пастора », - сказав преп. Дачоллом Датірі, віце-президент «Церкви Христа» в Нігерії.

Представники церкви підтвердили, що більше 100 членів церкви були вбиті в різних селах Нігерії, таких, як Масех, Нінчі, Каккурук, Кузен, Негон, Пвабідук, Кай, Нгуо, Кура Фаллс, Дого, Куфанг і Рук.


«Нігерія дійсно стає новим полем винищення християн. Сотні християн вже жорстоко вбиті - в тому числі жінки і діти – угрупуванням «Боко Харам», - сказав представник Open Doors США Джеррі Дікст.

«Напади на християнські села - не новина для штату Плато, так як фулані в минулому часто нападали на християн», - пояснює аналітик Heritage Foundation Africa Морган Роуч.

Громадяни Нігерії критично налаштовані щодо реакції уряду на триваючі напади і закликають до більш активних дій для протидії тероризму.


Пастор Айо Оріцежейфор, президент Християнської асоціації Нігерії (CAN), також закликав палату представників Міністерства закордонних справ США офіційно оголосити «Боко Харам» терористичною організацією, з якою повинна боротися міжнародна громадськість.

 

За матеріалами: cnlnews.tv