//

"5+" для католицьких шкіл у США

У США триває святкування тижня католицьких шкіл. Цього року воно проходить під гаслом: «Католицькі школи: А+(5+) для Америки». Ціллю цієї щорічної акції є пояснення значення католицької освіти, а також промоція католицьких шкіл на території країни. Традиційно тиждень починається в останню неділю січня, цього року триватиме до 5 лютого.
 

 

Академічний рівень навчання, високі моральні стандарти і високий відсоток випускників, які поступають у вищі навчальні заклади – це вклад католицьких шкіл в розвиток американського суспільства. Саме тому їм належиться висока оцінка за працю » - пояснюють цьогорічне гасло організатори Тижня. Ними виступають Конференція Єпископів Америки та Національний Союз Католицької освіти.

 

Інші стверджують, що причина високої оцінки є набагато прозаїчніша – нею вважають гроші. Пораховано, що завдяки платникам податків католицькі школи позволяють державі заощаджувати 26 млрд. доларів щороку.
Перший Тиждень католицьких шкіл було зорганізовано 1974 року. В його програму входять Літургії, зустрічі з відомими випускниками, спортивні турніри, конкурси знань і дні відкритих дверей.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie