//

45 000 осіб на беатифікації Івана Павла ІІ в Коста-Ріці

В архиєпархії столичного міста Сан-Хосе в Коста-Ріці планують зібрати 45 тисяч осіб на святкування беатифікації папи Івана Павла ІІ. 11-годинна програма святкувань включатиме молитву, концерт та показ відео з покійним папою. Окрім того, запланована пряма трансляція беатифікації з Ватикану.


Як повідомили у архиєпархії, святкування розпочнеться 30 квітня о 17 годині місцевого часу і закінчиться 1 травня о 6 ранку. Місце проведення – місцевий стадіон. Організатори розмістять там великі екрани, на яких показуватимуть відео з проповідями Івана Павла ІІ, які він виголосив під час візиту до Коста-Ріки. О 3 год. ранку розпочнеться пряма трансляція беатифікації з Ватикану.


Представники архиєпархії запрошують всіх мешканців країни відвідати урочистості. «Ми є католицькою країною, і якщо ми можемо заповнити цей стадіон для того, щоб побачити різних знаменитостей, то вважаємо, що католики можуть зробити це з нагоди такої важливої події».


Після беатифікації Апостольський нунцій Коста-Ріки, Архиєпископ П’єр Нґуєн Ван Тот, відправить Літургію. Для участі у святкуванні очікують багатьох громадських лідерів.


За матеріалами CNA