//

440 тисяч – рекордна кількість заявок на Всесвітні Дні Молоді

440 тис. молоді вже заявило про свою участь в цьогорічних Всесвітніх Днях Молоді. На думку кардинала Станіслава Рилко, все вказує на те, що мадридська зустріч буде однією із найчисленніших в історії. Ніколи на цьому етапі підготовки не було стільки записів.


У Ватикані сьогодні презентували реальний стан підготовки до цієї події.


Відомо вже, що три чверті  учасників  візьме участь в повній тижневій програмі дня молоді. Найбільше на ньому буде європейців - 285 тис. Другими будуть  американці - 88 тис. Беручи до уваги відстань, численною буде також делегація з Азії: понад 20 тис. Майже 10 тис. молоді прибуде з Африки, а 1300 - з Океанії. Ці числа ще збільшаться, особливо  щодо європейців. Досвід минулих з’їздів показує, що багато молоді наважується на виїзд в останню мить. На учасників в Мадриді  чекатиме 700 тис. Катехизмів  Youcat 6-ма мовами. Їм прислужуватиме 750 єпископів, 13 тис.священиків та 4,5 тис. семінаристів. Катехизація проводитиметься 30-ма мовами.


Голова Папської Ради у справах мирян, котрий від імені Апостольської Столиці координує Всесвітні Дні Молоді, підкреслив, що сам процес підготовки вже сьогодні призводить до ожbвлення іспанської Церкви. Таким  зрештою був один з намірів самого Папи Римського, котрий  вирішив, що його чергова зустріч з молоддю відбудеться в Мадриді. Кардинал Рилко нагадав, що Іспанія вже вдруге проводитиме в себе Всесвітні Дні Молоді. Вперше паломницькі тури молоді до Сантьяго–де–Компостела відбулися у 1989 р. Також прийнята програма цих зустрічей, що складалась з  трьох днів катехизації, суботнього молитовного чування та недільної Євхаристії з місійним посланням. Кожна чергова зустріч вносила новий елемент - зазначив кардинал Рилко. Денвер, наприклад, Хресну Дорогу, Рим - покутне богослужіння, Торонто - "торги покликань", а Кельн – поклоніння Найсвятішим Тайнам. Іспанці готують натомість багату артистичну програму, щоб згідно з побажаннями Бенедикта XVI показати Бога через красу - підкреслено на ватиканській презентацій Всесвітніх Днів Молоді в Мадриді.


За матеріалами Radio Watykańskie