//

44 роки тому відбулася перша подорож Римського Папи в Латинську Америку

 44 роки тому 21 серпня 1968 відбувся перший в історії візит Римського Понтифіка на територію Південної Америки. Його здійснив папа Павло VI. Країна, якій випала честь приймати Понтифіка була Колумбія. Саме в столиці цієї держави, місті Боготі, проходила 2 Генеральна Асамблея єпископів Латинської Америки та євхаристійного Конгресу, в яких взяв участь Павло VI.

 

У програмі візиту Святішого Отця були зустрічі з колумбійським президентом, місцевим духовенством, журналістами, представниками єврейської громади, столичною владою. Крім того, Папа уділив священичі свячення 200 латиноамериканським дияконам.

 

Під час зустрічі з представниками дипломатичного корпусу Павло VI звернув увагу на зацікавленість Ватикану розвитком народів, миру і справедливості, доказом чого є опублікування енцикліки "Populorom progressio" і створення Папської ради "Iustitia et pax". Папа зазначав, що бідні народи мають право на розвиток, і ніхто не може їх залишити в самоті. Він закликав до міжнародної та світової солідарності з ними. "Це стосується нас, слухати їхні прохання і намагатися відповісти на них. Ми говоримо їм: допоможемо разом! Ви, як посланці світської влади, і ми як представники влади духовної, повинні співпрацювати в цій сфері, заради одного завдання. Наша мета ідентична, але кошти різні. Від їх гармонії повинні народитися, практичні та плідні рішення, яких чекає світ ", - говорив Павло VI.

 

За матеріалами radiovaticana.org