//

35 тисяч конфіскованих Біблій буде повернено

Уряд Малайзії погодився повернути 35 тисяч Біблій, конфіскованих митницею через суперечливий переклад слова «Бог» як «Аллах».
 

 

Канцелярія прем’єра повідомила, що приводом рішення віддати Біблії є «бажання мирного розв’язання будь-яких міжрелігійних питань».

 

Влада Малайзії вже давно обмежує дистрибуцію Біблії малайзійською мовою, особливо імпортовані з Індонезії екземпляри. Відповідно до закону на них повинна стояти печатка «Лише для християн», що виключає можливість навернення мусульман на інші релігії.

 

Щодо перекладу «Бог» - «Аллах», то ще у 2009 році суд прийняв рішення, згідно якого релігійні меншини мають право вживати слово «Аллах». Уряд вніс апеляцію, але з того часу не встановлено навіть терміну її розгляду.
 

 

Представник Ради Церков Малайзії (CCM) Герман Шастрі позитивно віднісся до рішення уряду, але підкреслив, що християни повинні мати гарантоване право придбання Біблії будь-якою мовою.
 

 

У Малайзії заборонені спроби навернення на інші релігії, крім ісламу. Перехід з ісламу на іншу релігію карається трирічним ув’язненням, перехід на іншу крім ісламу віру – дворічним.
 

 

Офіційною релігією 28-мільйонної Малайзії є іслам (60%), крім того, тут проживають представники буддизму(19%), християни (9%), індуїсти(6%) та конфуціани(3%).
 

 

За матеріалами: wiara.pl