//

35-літній вандал розгромив католицький храм в одному з міст Іспанії

35-літній чоловік був арештований в католицькому храмі в одному з міст Іспанії після того, як зруйнував кілька гіпсових статуй, що прикрашали церкву, і низку  інших релігійних об'єктів, повідомляє CNA.


Інцидент стався в парохії Успіння Діви Марії в м. Навалькарнеро (Navalcarnero) вранці 8 травня.


Настоятель храму священик Фермін Маркос (Fermin Marcos) і монахиня, яка працює при храмі, спробували увійти в контакт з вандалом і переконати його припинити агресивні дії, але не досягли успіху в цьому і після багаточисельних спроб звернутися до розуму руйнівника все ж викликали поліцію. Через кілька хвилин поліцейські прибули в храм і затримали зловмисника.


Зруйновані об'єкти були зроблені в 1930-і рр. «Їх цінність швидше сентиментальна, ніж економічна», — сказав з приводу втрат священик Маркос. Серед зруйнованих об'єктів — статуя св. Ісидора, яку збиралися використовуватися в церковній процесії в найближчі вихідні.


Мер Навалькарнеро, Бальтасар Сантос (Baltasar Santos) назвав інцидент  «жахливою і дуже серйозною» провиною.
«Напад на релігійні зображення — це не лише випад проти віри людей і їх традицій, але також проти історичної і художньої спадщини нашого муніципалітету, яку ми прагнемо зберегти для сьогодення і майбутніх поколінь», —  сказав мер.


Парохія Успіння Божої Матері — найстарший історичний об'єкт міста Навалькарнеро, що має 500-річну історію.

 

Джерело: www.sedmitza.ru