//

30000 експонатів, пов’язаних з Іваном Павлом ІІ

«Польський дім» в Римі запрошує паломників до свого музею, в якому експонуються 30000 речей, пов’язаних з папою Іваном Павлом ІІ.


Отець Андрій Добжинські, директор Центру Івана Павла ІІ і відповідальний за каталогізацію всіх речей понтифіка, розповів про виставку: «Ми маємо біля 30000 об’єктів різного типу, картини, малюнки, медалі та інші форми мистецтва. І все, що маємо тут, ми одержали в часі понтифікату Івана Павла ІІ».


З часу заснування у 1981 році центр документує життя Івана Павла ІІ, збирає фотографії, речі з дитинства папи, наприклад, його родинні портрети, пару снігового взуття з його молодості. Музей має і пізніші експонати, наприклад одяг часів папства.


В процесі беатифікації були використані деякі матеріали з цього архіву.


Отець Добжинські пояснив, що всі речі зібрані у музеї завдяки людям, які віддавали їх протягом багатьох років і запросив кожного бажаючого ділитися з центром розповідями про чуда або навернення.

 

Центр має особливе значення для багатьох італійських і польських паломників, оскільки часто експонати напряму пов’язані з історією цих країн.


«Польський дім» розташований на окраїнах Риму і планує прийняти велику кількість паломників ,які прибувають взяти участь у  беатифікації Івана Павла ІІ.  


За матеріалами romereports.com