//

30 тис. молодих католиків взяли участь у Зустрічі хорватської католицької молоді в Сіскові

 Сьогодні 06.05.2012. відбувається Перша Зустріч хорватської католицької молоді у хорватському місті Сісак. За повідомленнями ЗМІ кількість учасників – 30 тисяч. Учасники почали з’їжджатися до Сіску ще вчора з різних куточків Хорватії та Боснії і Герцеговини. Присутні також молоді хорвати з Воєводини у Сербії, та з Боки Которської у Чорногорії, а також з хорватської діаспори з Австрії,  Німеччині та Швейцарії.

 

Зустріч розпочалася походом молоді через Сісак до церкви св. Квіріна Мученика. Колона молоді через Сісак розтягнулася на кілька кілометрів. Центром зустрічі стала св. Літургія, яку у співслужінні з єпископами і чисельним клиром відслужив Загребський Архиєпископ і митрополит Високопреосвященний владика кардинал Йосіп Бозаніч.

 

Звертаючись до хорватської молоді у проповіді в часі Літургії єпископ-помічник Загребський і голова комісії Хорватської єпископської конференції для опіки над молоддю Преосвященний Владика Мійо Ґорскі сказав: «Ви – гордість хорватської Церкви і хорватського народу - це ви довели на минулорічній зустрічі з Святішим Отцем і сьогодні тут в Сіску». У своїй проповіді владика Ґорський закликав молодь не боятися брати відповідальність у суспільстві та економіці, не боятись брати відповідальність за створення сім’ї, яка є найкращою земною спільнотою і фундаментом Церкви і народу.

 

Джерело: www.jutarnji.hr