//

30 років тому Іван Павло II написав спеціальний лист до працівників Ватикану

"Це особливе товариство працівників", - так 20 листопада 1982 Іван Павло II назвав персонал Святого Престолу в своєму спеціальному листі-зверненні до нього.

 

Про це згадує сьогоднішня "L'Osservatore Romano". Газета підкреслює, що Папа дуже хотів, щоб принципи соціального вчення Церкви здійснювалися насамперед серед працівників Святого Престолу. З цієї причини в наступні роки Іван Павло II прийняв ряд заходів, які вплинули на організацію роботи за ватиканськими стінами, - пише газета. Саме він вирішив створити в 1994 р. Бюро праці Святого Престолу, покликане відповісти на потреби своїх співробітників і допомогти їм у вирішенні можливих трудових конфліктів.

 

Єпископ Джорджо Корбеліні, керівник цієї установи, повідомив, що сьогодні Бюро займається покращенням умов і безпеки праці, особливо що стосується світського персоналу. Він нагадав, що Бенедикт ХVI в 2009 р. затвердив статут Бюро. "Я переконаний, що заклик до особистої відповідальності тих, хто виконує роботу у Ватикані, в світлі енцикліки "Laborem exercens" і соціального вчення Церкви, освітлений навчанням Бенедикта ХVI, є сьогодні особливо важливим", - зазначив єрарх. За його словами, Понтифік своїми відносинами підтверджує слова спеціального листа Івана Павла II, який закликав звертатися завжди до джерел трудової діяльності та її свободи, і запитувати себе не тільки про те, як я роблю щось, але, перш за все, чому я це роблю .

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va