//

30 березня США молитимуться за релігійну свободу в країні

30 березня у США відбудеться день молитви і посту в намірі релігійної свободи і свободи совісті. Єпископи закликали католиків і всіх людей доброї волі приєднатися до них у молитві «за керівництво держави і оборону релігійної свободи», яку гарантує «не лише закон, але й американська традиція».


Єпископи зазначили, що зараз однією з найбільших загроз для релігійної свободи в США є видана в січні цього року постанова Департаменту охорони здоров’я, що стосується запровадження обов’язкового включення контрацепції до пакету страхування працівників церковних установ. Однак небезпек є набагато більше, і спеціальна комісія американського єпископату зараз працює над документом, в якому висвітлить їх.


Окрім ініціативи єпископів, багато єпархій і парафій проводять свої акції. Наприклад, в Чикаго сьогодні була організована маніфестація, учасники якої запустили в небо надувні кульки золотистого кольору із надписом «Pro-life» (За життя), які вітер розніс у різні частини міста.


Як інформує Радіо Ватикану, на веб-сторінці єпископів США міститься багато інформації, якою можуть скористатися парафії і єпархії для організації дня молитви і посту на своїй території.