//

30 000 британців переписали Біблію від руки

Більше 30 000 британців взяли участь в незвичайній акції - створенні рукописної Біблії. Різні люди - ув'язнені у в'язницях, школярі і студенти, читачі бібліотек, медперсонал і їх пацієнти, люди в аеропортах і торгівельних центрах - переписували окремі вірші.


Акція приурочена до 400-ліття Біблії короля Якова, класичного літературного перекладу Старого і Нового Завіту на англійську мову.


Ідея відзначити цей ювілей створенням рукописної Біблії була схвалена на торішній конференції Методистської Церкви. Готовий рукопис був представлений в минулі вихідні на методистській конференції цього року в Саутпорті, повідомляє сайт Inspire Magazine.


"Проект рукописної Біблії виявився неймовірно успішним, - заявив президент Конференції пастор Лайонел Осборн. - Завдяки ньому люди змогли пережити текст Писання, можливо, повільніше, ніж вони зазвичай це роблять, отримали час, щоб дійсно задуматися над тим, що вони копіюють. Для багатьох учасників це був дуже глибокий і благотворний досвід".


Рукопис Біблії займає 31 том, які незабаром відправляться в "тур" по Великобританії. Фотографії сторінок можна також буде побачити на спеціальному сайті в інтернеті.


Учасники проекту писали на англійською, китайською і валлійською мовами. У рукописі також є уривки, записані шрифтом Брайля (алфавіт для незрячих).

 

Джерело: www.blagovest-info.ru