//

25 березня - День молитви за ненароджених дітей!

25 березня в багатьох країнах світу - Аргентині, Чилі, Гватемалі, Іспанії, Словаччині, Білорусі та багатьох інших - наголошується День ненароджених дітей або День молитви за ненароджених дітей. Метою ініціативи - захистити права зачатої людини і, перш за все, молитися, щоб день за днем в світі зменшувалася кількість абортів.

 

Дата 25 березня вибрана не випадково, адже в цей день за новим стилем припадає свято Благовіщення Діві Марії. В цей день відзначаємо подію, яка є початком історії спасіння: Пречиста Діва Марія, відповідаючи на оповіщення архангела Гавриїла, що Вона стане Матір'ю Сина Божого, дала Свою покірну згоду.

 

Свято Благовіщення тісно пов'язане зі святом Різдва Христового - дату Благовіщення визначили, відрахувавши рівно 9 місяців від Різдва.

 

В контексті молитви за ненароджених дітей під час Великого Посту проводиться також і молитовна акція "40 днів за життя", яка охоплює сотні міст США, Канади, Австралії, Англії, Данії, Північної Ірландії.

 

Чи можливо врятувати життя дитини тільки молитвою?

На це питання Джанмарія Леотта, голова асоціації "Дві хвилини для життя", яка заснована в Італії 2005 року, відповів:

"Ми звикли оцінювати роботу та результати. Молитва завжди приносить плоди, хоча ми не здатні їх іноді відчути або побачити. В енцикліці "Бог є Любов" Папа Бенедикт XVI написав:" Хто молиться, ніколи не втрачає свого часу ". Перед обличчям сучасної схильності до надмірного активізму варто згадати ці слова і довіритися Богу, адже тільки Господь може врятувати життя ненароджених дітей, звертаючись до серця їхніх матерів ".

 
Духовне усиновлення ненародженої дитини

Рада у справах сім'ї при Конференції Католицьких Єпископів Білорусі запрошує взяти участь в акції "Духовне всиновлення", організованої для захисту зачатого життя, яке знаходиться під загрозою знищення.

 

Що таке Духовне усиновлення?

Духовне усиновлення - це обітниця, дана Богу конкретною людиною, молитися про спасіння життя немовляти, над яким нависла загроза аборту. Щоденна молитва триває дев'ять місяців: починається в торжество Благовіщення, а завершується на Різдво Христове. Духовне усиновлення полягає в обов'язку віруючого кожен день читати спеціальну молитву за ненароджену дитину, ім'я якої знає тільки Бог, молитися одну з Тайн Вервиці. До молитви можна також додати певні релігійні практики (наприклад, хороші вчинки).

 

Сутність обітниць

У богословській науці обітниця - це дана Богові обіцянка, об'єктом якої є найвище добро. В Духовному усиновлення об'єктом обітниці є молитва за ненароджену дитину та її батьків. Ця обітниця має прийматися свідомо й добровільно. Обітниця Духовного усиновлення є тимчасовою - триває 9 місяців (стільки часу, скільки зачата дитина знаходитися в утробі матері).

 

Хто може брати участь в Духовному усиновлення?

В Духовному усиновлення може брати участь кожен, хто відчуває себе здатним виконати обітницю, дану Богові. Це можуть бути люди похилого віку, хворі люди, які можуть пожертвувати свої страждання за ненароджене дитя, а також молодь і дорослі.

 

Початок Духовного усиновлення відбудеться 25 березня, у свято Благовіщення. Духовне усиновлення зачатої дитини як індивідуальний молитовний обов'язок починається з колективної присяги, яку дає група осіб під час урочистої Літургії в церкві.

 

ЩОДЕННА МОЛИТВА
Господи Ісусе - при заступництві Твоєї Матері,
яка народила Тебе з любов'ю, і при заступництві св. Йосипа,
вірного опікуна, який піклувався про Тебе після народження -
прошу Тебе за це ненароджене дитя,
яке я духовно усиновив, і яке перебуває під загрозою смерті.
Прошу, дай його батькам любов і відвагу,
Щоб залишили своїй дитині життя,
яке Ти сам йому призначив.

 

За матеріалами news.katolik.ru