//

24 червня відбудеться презентація Катехизму УГКЦ

24 - 25 червня у Львові, з благословення Блаженнішого Святослава, за сприяння Патріаршої катехитичної комісії УГКЦ, Катехитично-педагогічного інституту УКУ та Львівської міської ради відбудеться всецерковна науково-практична конференція, що присвячена довгоочікуваній події в житті Церкви – друку Катехизму УГКЦ «Христос – наша Пасха». Робоча група працювала над створенням Катехизму майже 10 років. Катехизм складається з трьох основних частин: «Віра Церкви», «Молитва Церкви» і «Життя Церкви». Блаженніший Святослав, який водночас є координатором і автором третьої частини «Життя Церкви», представить Катехизм УГКЦ 24 червня. Відтак відбудеться прес-конференція, − повідомили у Патріаршій катехитичній комісії.

 

Учасники конференції, які прибувають з США, Канади, Росії, Польщі, Бразилії, Сербії, Португалії та областей України, зосередять свою увагу на змісті Катехизму, як також на практичних аспектах втілення його в житті Церкви.

 

Захід відбудеться в рамках відзначення візиту в Україну блаженного Івана Павла ІІ та беатифікації 27 греко-католицьких новомучеників (детальна програма заходів).

 

26 червня у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (Львів, Сихівський район) відбудеться урочиста Божественна Літургія. До вірних звернеться Архиєпископ Микола Етерович, Секретар Синоду Єпископів Католицької Церкви.

 

27 червня в Львівській духовній семінарії Святого Духа Архиєпископ Микола Етерович презентує документ «Слово Господнє» («Verbum Domini»), переклад якого здійснено Патріаршою катехитичною комісією. Архиєпископ Микола візьме участь у прес-конференції та представить працю над новою євангелізацією.

 

 

Для Департаменту інформації УГКЦ Оксана Бойко