//

24 березня відбудеться інавгурація „Двору поган”

Діалог між Ватиканом, агностиками і атеїстами повинен увійти в нову фазу вже цієї весни. Саме тоді буде введений в дію проект Папської Ради культури, вже відомий як „Двір поган”. Офіційно презентація цього проекту запланована на 24-25 березня в Парижі.

 

Перші згадки про „Двір поган” з'явилися минулого року, однак 25 січня кардинал Джанфранко Равазі в спеціальній заяві представив подробиці, що стосуються нового задуму Апостольської Столиці. Папська Рада культури хотіла б, щоб новий проект став місцем постійного діалогу і зустрічі віруючих і невіруючих людей. Інавгурація нового проекту відбудеться 24 і 25 березня. Окрім дискусії, учасники зможуть також взяти участь в світлових і музичних показах та інших вечірках. Катедра Notre Dame буде відкрита, щоб можна було в ній молитися і роздумувати.

 

У травні минулого року в інтерв'ю для італійської газети „La Repubblica” кардинал Равазі підкреслював, що метою нового проекту буде створення підстави для дійсно глибоких дебатів над „цілісним баченням людини”. «Ми не втікатимемо від таких проблем, як аборт, гомосексуалізм і педофілія, але розглядатимемо їх в слушний час» – зазначив кардинал Равазі.

 

За матеріалами fronda.pl