//

21 вересня набирають чинності постанови Синоду що проходив у Бразилії

21 вересня, у свято Різдва Пресвятої Богородиці, набирають чинності постанови, прийняті Синодом Української Греко-Католицької Церкви, який проходив з в Бразилії з п’ятого по десяте вересня.

 

Розповідаючи про перебіг Синоду Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду відзначив, що червоною ниткою через майже весь Синод проходить питання екуменічності.

 

За його словами, Секретаріат Синоду отримав пропозиції щодо відносин з іншими конфесіями до нас від синодального комітету в справах екуменізму, який досі очолював Блаженніший Любомир.

 

«Ми вдячні за такі прості, але дуже необхідні заходи, щоби оздоровлювати відносини між нашими братами й сестрами в Христі. І тут діє такий принцип, як між лікарем і пацієнтом, – не зашкодь. Тобто якщо ми оминатимемо будь-які слова, вчинки, діла, які б могли образити наших співбратів», – наголошує Секретар Синоду.

 

Він підкреслив, що така поведінка буде виявом «нашої пошани й християнської любові, бо годі говорити про християнську любов там, де існують наклепи, осуди, де висуваються найчастіше безпідставні звинувачення», – каже Владика Богдан.

 

«Одним словом, ми як учні Христові повинні цього всього уникати, тому що в іншому випадку, ми не наблизимося до заповітної цілі, щоб усі були одним цілим. Також це є негативний приклад людям, які спостерігають за нами й кажуть, ось як християни один одного «люблять». Тому зі свого боку, не чекаючи, як з нами проводитимуться, а також уникати будь-яких слів, учинків, які б якось могли завдати шкоди нашим співбратам чи зранити їхні почуття».

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ