//

21 вересня Міжнародний день молитви за мир

  Всесвітня рада Церков закликає релігійні громади в усьому світі 21 вересня взяти участь у Міжнародному дні молитви за мир. Він відзначається разом з Міжнародним днем миру, оголосила Організація Об'єднаних Націй. Віруючі покликані, насамперед, "молитися разом за міцний мир у всьому світі, в усіх громадах та народах", наголошується в повідомленні Світової ради, опублікованому 13 серпня.

 

Міжнародний день молитви пройшов вперше в 2004 р. в рамках екуменічної декади подолання насильства (2001-2010 рр..) після підписання угоди між Радою Церков і Організацією Об'єднаних Націй. Ідея народилася в травні 2004 р. під час зустрічі тодішнього генерального секретаря всесвітньої екуменічної організації Самуеля Кобі і генсека ООН Кофі Аннана. Темою зустрічі була роль Церков у мирному процесі.

 

Молитви під час Міжнародного дня миру мають на меті "заохотити всі релігійні групи і окремих людей, чоловіків, жінок і дітей, які працюють заради миру в усьому світі,   21 вересня у всіх церквах і місцях духовного життя протягом 24 годин молитися за тих, хто піддається насильству ", - говориться в повідомленні Ради Церков.

 

За матеріалами radiovaticana.org