//

2013 – ювілейний рік прибуття на слов'янські землі святих Кирила і Мефодія

Єпископські конференції Словаччини і Чехії почали приготування до святкування 1150-річчя приходу у Велику Моравію просвітителів слов'янських народів святих Кирила і Мефодія, покровителів Європи. Головні заходи відбудуться 2013 року. Як повідомляє Радіо Ватикану із посиланням на агентство SIR, взяти участь в урочистостях політичних та релігійних представників Чехії та Словаччини офіційно запросив Бенедикт XVI. Їх планують провести в світлі нової євангелізації.

 

На спільному засіданні національних єпископських конференцій, яке закінчилося в Братиславі, розглянули зв’язки в цьому напрямку між церковними та державними структурами двох країн. Кардинал Домінік Дука, Архиєпископ Празький, і Архиєпископ Братислави Станіслав Зваленскі наголосили на тому, що Церква в обох республіках "дуже близька за багатьма аспектами, а традиція спільних нарад дає можливість для взаємного обміну пастирським досвідом".

 

До Року покровителів Європи святих Кирила і Мефодія заплановані публікації антології поезії та прози про життя і місії двох святих, різні заходи на міжнародному рівні.