//

2012 - Рік Святих Таїнств

У контексті підготовки до святкування 1025-річчя Хрещення Русі-України, 2012 рік УГКЦ в Україні відзначатиме як Рік Святих Таїнств. Водночас, Синод Єпископів УГКЦ проголосив в усіх єпархіях Європи, Азії, Америки та Австралії наступний рік – Роком християнського покликання з особливим наголосом на покликання мирян.

 

Відзначення Року Святих Таїнств розпочнеться з Різдвяного посту 2011 роздумами над народженням Божого Сина. Особливу увагу до таїнств Хрещення і Миропомазання приділять від Різдвяних свят до Стрітення. У Великий піст увага буде зосереджена на таїнстві Покаяння, а тиждень до та після Великодня – таїнстві Євхаристії.

 

Протягом п’ятдесяти днів від празника Зіслання Святого Духа головну увагу в роздумах буде зосереджено на таїнствах Священства і Подружжя. Про таїнство Єлеопомазання роздумуватимуть у період посту напередодні свята апостолів Петра і Павла.

 

Про важливість посвячень та благословень у Церкві роздумуватимуть в період Успенського посту (від 14 до 27 серпня), а час після Успіння Пресвятої Богородиці стане нагодою для роздумів про християнське значення смерті. З початком церковного року (14 вересня) учасники роздумів зможуть зосередитися на таїнствах, як джерелі парафіяльного життя.

 

Відповідно до програми, заплановано заходи на загальноцерковному та єпархіальному рівнях. Передбачено різні заходи, зокрема реколекції, катехитичні науки, з’їзди, Євхаристійні тижні, прощі, семінари та християнські табори.

 

Джерело: www.ugcc.org.ua