//

200-річчя незалежності Парагваю

З нагоди 200-річчя незалежності Парагваю, яке відзначають 15 травня цього року, Конференція Єпископів написала спеціальне послання.
 

 

«Відзначаючи 200-річчя незалежності, ми повинні сконцентруватись на вартостях, які виражені на гербі держави та національному гімні : свобода, мир, справедливість, єдність і рівність. Ці вартості дістають повноту конструктивної сили тоді, коли приймається Христове Євангеліє» - пишуть єпископи.
 

 

Парагвайський єпископат пригадує необхідність реалізації Континентальної Місії, яку провадить Церква у всіх країнах Латинської Америки. Середовище, якому треба звіщати Євангеліє, є просякнуте ментальністю релятивізму. Воно не приймає існування об’єктивної правди і добра, вважаючи єдиним критерієм думку більшості, що неминуче приводить до згубних моральних наслідків.
 

 

Євангелізація Латинської Америки повинна глибоко перемінити критерії оцінювання, особливо антропологічні візії, які наразі піддають сумніву вартість подружжя і сім’ї. Конференція Єпископів Парагваю попереджає також про те, щоб з економічного зросту, який відзначається в країні останнім часом, в рівній мірі могли скористати всі члени суспільства.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie