//

2 березня – День Боротьби з Християнофобією?

Федерація Pro Europa Christiana організувала пікет під Європарламентом, розпочавши таким чином кампанію по збору підписів під петицією, щоб 2 березня було оголошено Всесвітнім Днем Боротьби з Християнофобією.

 

2 березня 2011 було вбито пакистанського міністра у справах меншин, який сповідував християнську віру, Шахбаза Бхатті. Кожних 5 хвилин у світі вмирає християнин. Організатори пікету підкреслюють, що християнофобія є найбільшим злом нашого часу, а влада нічого не робить для вирішення цієї проблеми.

 

У зв’язку з цим Федерація виступила з публічним зверненням до Генерального Секретаря ООН. "Кров мучеників є насінням християнства, але це не причина, щоб так багато цієї крові проливалося. Не можна сидіти, склавши руки", – зазначається у тексті звернення.

 

"Християнофобія не зупиняється на кордонах Туреччини. Її здійснюють наші уряди та європейські інституції. Войовничий секуляризм хоче маргіналізувати християн, зробити їх громадянами другого сорту", - пишуть далі члени PEC.

 

Організатори пікету вимагають встановлення Дня Боротьби з Християнофобією. Це має допомогти християнам у боротьбі за дотримання їхніх прав.

 

За матеріалами fronda.pl