//

19 березня - храмове свято римо-католицької парафії св.Йосипа у Дніпропетровську

У суботу, 19 березня, римо-католицька громада Дніпропетровська святкуватиме урочистість покровителя парафії - св. Йосипа, названого батька Ісуса Христа. У кожній парафії день покровителя (інакше - храмове свято) - велика урочистість. Як і на день народження до людини, на храмові свята приїжджають гості. Пару років тому, коли парафіяни активно виборювали своє право молитися у власному храмі, до Дніпропетровська приїхали всі римо-католицькі єпископи України. Не стане винятком і цей рік.

 

Урочистості розпочнуться о 10:00 святковою процесією, яка вже стала традицією для Дніпропетровська, від парафіяльної каплиці на вул. Комсомольській, 24/1а. Римо-католики пройдуть вулицями міста до храму прославляючи Господа Ісуса Христа і св. Йосипа.

 

Об 11:00 в храмі св. Йосипа (пр. К. Маркса, 91) розпочнеться богослужіння, яке очолить єпископ Харківсько-Запорізької дієцезії о. Ян Собіло. Під час богослужіння храм буде освячено перед початком реконструкції і відбудови.

 

Особливості цьогорічним святкуванням надасть обряд присвячення людини Богові. Наш колишній парафіянин бр. Владислав Гмирко, що трохи менше 10 років тому розпочав свої приготування до цього дня, складе вічні обітниці в Ордені Братів Менших Капуцинів. Він стане першим дніпропетровцем, який приєднався до цього ордену.

 

Прес-служба парафії св. Йосипа