//

18 липня - Міжнародний День Нельсона Мандели

Сьогодні виповнилось 93 роки Нельсону Манделі, великій постаті Південної Африки, що боровся проти апартеїди. В якості подарунка з нагоди уродин він попросив людей усього світу присвятити 67 хвилин їхнього часу, щоб зробити щось для інших.


Міжнародний День Нельсона Мандели інавгурували у 2009 році  і відзначають 18 липня в день його уродин. Він був першим темношкірим президентом Південної Африки після того, як провів 27 років у в'язниці за боротьбу проти апартеїди. За свої зусилля він отримав Нобелівську премію.


Кардинал Вільфред Нап'єр, Архиєпископ Дурбану, з цієї нагоди зазначив: "Я вважаю, що День Нельсона Мандели показує, яким чином Південна Африка і увесь світ усвідомлюють велику особисту жертву, яку людина принесла не лише заради своїх співвітчизників, але і для всіх, хто страждає від будь-якого типу пригнічення".


Кардинал також додав, що ініціатива, яка полягає в тому, щоб робити добро для інших є частиною тої спадщини, яку Нельсон Мандела залишає для світу: "В цьому і полягає суть Дня Мандели. Саме цим Мандела і займався впродовж 67 років свого життя. Він боровся за права інших і просить нас робити те ж."


За матеріалами Vatican Radio