//

154 роки від першого об’явлення Богородиці в Люрді

Одним із найбільш відвідуваних місць світу є маленьке французьке містечко Люрд, що знаходиться на кордоні з Іспанією. Воно є батьківщиною однієї з найважливіших святинь, посвячених Діві Марії. Сьогодні, 11 лютого, відзначається 154-та річниця від першого чуда, яке відбулось там у 1858 році. Цього року відправлятиметься Месса у наміреннях людей, які просять заступництва Богородиці, особливо в фінансових проблемах, повідомляє romereports.com.

 

Всього Богородиця Діва з’являлась Бернадетті Субірус 18 разів, кажучи їй пити воду із сусіднього джерела. Першою особою, яка дивовижним чином зцілилася від паралічу, випивши води з цього джерела, була Катрін Латапі. Після зцілення у неї народився син, який став священиком. За ввесь час 67 осіб засвідчили про зцілення на цьому місці.

 

Відтоді Люрд став одним з найвідвідуваніших відпустових місць у всьому світі. Кожного року туди прибуває близько 6 мільйонів паломників. Дехто подорожує самостійно, а інші – входять до груп паломників, як наприклад, Товариство Діви Марії з Люрду. Багато з тих, хто відвідав це відпустове місце стверджують, що почуваються значно краще. Лише невеликий відсоток свідчень визнані Католицькою Церквою як чуда. Дуже багато паломників набирають воду з джерела в пляшки і везуть її додому.