//

150 річниця від дня народження др. Євгена Озаркевича (анонс)

Українське Лікарське Товариство у Львові запрошує на святкування 150-ліття від дня народження відомого лікаря, науковця, громадського діяча доктора Євгена Озаркевича.

 

Урочисті заходи розпочнуться у четвер 9 червня панахидою у соборі Святого Юра і продовжаться у Шпиталі ім. Митрополита Андрея Шептицького. Вхід вільний. Запрошуємо до участі всіх бажаючих.

 

Програма заходів

9 червня 2011 р. (четвер)

14:00 – панахида пам’яті Євгена Озаркевича в соборі Святого Юра.

14:30 – спільна молитва в каплиці Благодійної установи «Шпиталь ім.  Митрополита Андрея Шептицького»                     (м. Львів, вул. Озаркевича, 4).

15:00 – історико-меморіальна конференція присвячена 150-річчю від дня народження доктора Євгена Озаркевича            у конференц-залі шпиталю імені Митрополита Андрея Шептицького.

 

За участю: проф. Л. Матещук-Вацеби, проф. О. Кіцери, проф. Б. Білинського, д-ра Б. Надраги, д-ра В. Семеніва, д-ра Д. Чайківської та інших.

 

Конференція завершиться демонстрацією фільму про історію «Шпиталю ім.  Митрополита Андрея Шептицького» та ознайомленням із його відділами.

 

 

Українське Лікарське Товариство у Львові планує ще низку заходів, присвячених ювілею цієї великої постаті в історії української медицини. Серед заходів - свято вулиці Євгена Озаркевича (червень 2011 року), науково-практична конференція за основними напрямками його клінічної діяльності (жовтень-листопад 2011 року).


Українське Лікарське Товариство у Львові


Довідка:
Євген Озаркевич - український лікар і науковець, постать якого унікальна і неповторна в українській медицині. Він ініціатор створення та директор першої української амбулаторії «Народна лічниця», автор перших в нашій історії наукових медичних праць, опублікованих у Львові українською мовою, дійсний член НТШ, засновник і редактор «Лікарського збірника», перший доцент-викладач медичних дисциплін українською мовою, автор багатьох науково-практичних та громадсько-політичних публікацій, засновник і редактор першого українського санітарно-гігієнічного журналу «Здоровлє», перший голова Українського лікарського товариства у Львові, представник українських лікарів на міжнародних наукових конгресах, видатний громадсько-політичний діяч, старший санітарний радник та член Найвищої ради здоров'я у Відні.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua