//

15 жовтня у Ватикані зберуться нові євангелізатори

У суботу, 15 жовтня, у Ватикані відкриється симпозіум «Нові евангелізатори для нової євангелізації. Слово Боже зростає і поширюється». Зустріч відбудеться в Новому залі Синоду, надаючи можливість обміну досвідом між керівниками церковних структур з нової євангелізації. У другій половині дня робота продовжиться в Залі Павла VI: тут після доповідачів на сцену вийде італійський співак Андреа Бочеллі. Концерт поєднає в собі моменти духовності та мистецтва, а потім симпозіум продовжиться за участю Папи Бенедикта XVI. У неділю всі учасники зберуться у ватиканській базиліці на Літургію.


Першою метою запланованої зустрічі стане презентація Папі структур, присвячених новій євангелізації. На зустріч приїдуть представники більш ніж тридцяти єпископських конференцій, а також делегати від церковних спільнот і рухів – які вже давно себе зарекомендували, так і нові, що зародилися в останні десятиліття. Учасники обговорять сфери нової євангелізації, відповідні харизмі кожної з цих церковних реалій. У межах конференції буде організована також нова євангелізація на парафіях та на площах Риму.


Зустріч нових євангелізаторів покликана зробити значний внесок у підготовку майбутнього Синоду, який відбудеться в жовтні наступного року. Нова євангелізація – явище зовсім не нове і, звичайно, вона не з’явилася разом з установою нової Папської Ради: блаженний Іван Павло II упродовж 27 років свого понтифікату невпинно просував нову євангелізацію, наголошуючи на її невідкладності та необхідності. Папська Рада у справах нової євангелізації стала пророчим жестом Бенедикта XVI, за допомогою якого всі структури тепер знайшли чіткий орієнтир.


Глава Папської Ради монсеньйор Ріно Фізікелла перерахував основні сфери, які треба охопити новою євангелізацією: на першому місці – родина, потім – Літургія, політика, засоби масової інформації, імміграція. Монсеньйор Фізікелла вважає, що ця остання сфера сьогодні набуває особливого значення, оскільки віруючі перебувають «в русі», приносячи з собою багатство свого християнського досвіду і разом з тим стикаючись з викликами секуляризації, особливо відчутними в Європі та Північній Америці.

 

За матеріалами: Радио Ватикана