//

13 арештованих за насилля в Оріссі

В результаті швидкого суду 19 травня 13 осіб були засуджені на п’ять років важкої праці за підпал та антихристиянський погром у районі Кандхамал в Оріссі.


Кожен підсудний отримав також штраф у сумі 2000 рупій (44 долари США) за підпал будинків християн 26 серпня 2008 року. Якщо вони не сплатять цей штраф, то отримають додаткових три місяці ув’язнення.


«Вони спалили будинки християн, котрі  були змушені втікати в ліси заради безпеки. І хоча жертви не отримали компенсації за втрати, вони мають отримати відчуття справедливості і безпеки» - заявив адвокат зі сторони обвинувачення, Райкішор Прадхан.


Він також додав, що жертви були налякані, однак набрались відваги для того, щоб подати свідчення проти обвинувачених.


Окрім того, 18 травня відбулося ще одне засідання суду, під час якого розглядалася схожа справа. В результаті, 12 осіб було виправдано через брак доказів.


Представник Церкви, отець-адвокат Дібакар Парічха, котрий працює з жертвами, був розчарований таким рішенням. Він сказав, що із 3232-ох поданих скарг лише 1541 була визнана, 327 дійшло до суду. У 169-ти з них обвинувачених було виправдано.


Нагадаємо, що в результаті антихристиянського насильства в Оріссі у 2008 році загинуло понад 100 осіб, було спалено 6500 будинків та 300 церков у 450-ти селах навколо району Кандхамал.


За матеріалами cathnewsindia.com