//

11 англіканських монахинь обрали католицтво

11 англіканських монахинь оголосили про своє навернення у католицтво, повідомляє Радіо Ватикану. Серед них є також колишня пасторка с. Патрісія Енн, яка вже раніше відмовилася від священичого служіння. За її словами, її випадок серед англіканських жінок-священиць не єдиний.

 

Сестри, що навернулися, належать до спільноти Діви Марії у Вентедж у графстві Оксфордшир. Визнання католицької віри вони складуть 1 січня і будуть включені до Ординаріату для колишніх англікан у Великобританії як спільнота Сестер Пресвятої Діви Марії. До них приєднаються ще три інші монахині, які вже раніше навернулися у католицтво. Перших шість тижнів спільнота вчитиметься католицького релігійного життя в одному з бенедиктинських монастирів. Однак, подальша доля сестер наразі невизначена, оскільки вони повинні залишити рідний монастир, де залишилося 30 англіканських монахинь. Вони також не мають засобів до існування.

 

Як розповіла настоятелька монастиря, с. Анджела Вінсом, яка також прийняла рішення про навернення, обговорення питання про прийняття католицької віри розпочалося у спільноті три роки тому. «Переломним моментом було створення Папою Бенедиктом XVI Ординаріату. Це був пророчий жест, який дозволяє здійснитись бажанням багатьох поколінь англікан і католиків, які молилися за єдність Церкви», – сказала сестра Вінсом.

 

На думку  керівника британського Ординаріату, навернення сестер має велике символічне значення,тому що монастир у Вентедж завжди відігравав важливу роль в англіканській Церкві. Він був створений з натхнення Оксфордського руху, заснованого бл. Джоном Генрі Ньюменом, і там завжди молилися за єдність християн, нагадав о. Кіт Ньютон.