//

100.000 листівок до уряду від католиків Ірландії

В Ірландії не вщухає хвиля протестів католиків проти закриття посольства цієї країни у Ватикані. Вони надсилають до уряду листівки, петиції та виступають з протестами – все заради того, щоб представник їх держави залишився у Ватикані.


Як інформує портал Vatican Insider, лише у Дубліні було надіслано 100.000 листівок до глави уряду, в яких католики висловлюють свій протест проти закриття посольства при Апостольській Столиці.


Нагадаємо, що на початку листопада уряд Ірландії оголосив про закриття свого посольства у Ватикані з метою економії коштів.  Вірні створили асоціацію «Iрландіє, встань», представники якої провели політичні консультації з парламентаріями і представниками уряду, щоб висловити свою стурбованість у зв'язку з політикою Міністерства закордонних справ. Однак міністр закордонних справ Ірландії заявив, що рішення про закриття посольства є незворотним, і що його прийняли на підставі економічних причин. Міністр додав, що не має наміру змінити це рішення, оскільки в Римі є ще одне посольство. В Ірландії католики зустріли таку новину з протестами і вимогами не закривати посольство у Ватикані, оскільки Ірландія є країною, де проживають 87 відсотків католиків.