//

100-процентних результатів в лікуванні дитячого аутизму добилися лікарі ватиканської лікарні «Бамбіно Джезу»

Прес-служба ватиканської дитячої лікарні Немовляти Ісуса (“Bambino Gesu’”) повідомила про важливий прогрес в лікуванні дитячого аутизму. Він був відмічений  в центрі лікування аутизму під красномовною назвою «Пролом в стіні». Центр був створений завдяки спільним зусиллям лікарні Немовляти Ісуса і фонду «Римська солідарність». Результати проведених досліджень були представлені на симпозіумі «Діти і аутизм: як лікувати?»

 

У центрі «Пролом в стіні» застосовують унікальну і інноваційну терапію, засновану на ранній діагностиці і навчанні батьків методу безперервної взаємодії з дітьми. Крім того, діти більше 9 годин в день займаються з фахівцями центру.

 

Терапія «повного занурення» в перший же рік її застосування дала 100-процентний результат. Вона охопила 42 дитини у віці від 18 місяців до 6 років. У всіх дітей, навіть у вкрай важкому стані, було помічено значне поліпшення здібності до спілкування і соціалізації, розвиток мовних здібностей і реакції на зовнішні стимули.

 

Всього в світі на аутизм страждає близько 67 мільйонів чоловік – більше, ніж на рак, діабет і СНІД разом узятими. Інноваційний проект передбачає індивідуальний підхід до пацієнтів: кожній дитині – своє лікування, щоб зробити пролом в стіні некомунікабельності.

 

Професор Стефано Вікарі, директор відділення дитячої психоневрології в лікарні Немовляти Ісуса, в своєму виступі на симпозіумі закликав батьків дітей з аутизмом «не довіряти неперевіреним і часто неефективним, якщо не шкідливим, невиправдано дорогим терапіям».

 

За детальнішою інформацією можна звернутися в прес-службу лікарні Немовляти Ісуса за адресою ufficiostampa@opbg.net.

 

Джерело: Радіо Ватикан