//

1 січня 2012 Католицька Церква відкриє ординаріат для англікан США

15 листопада кардинал Дональд Вюрл оголосив, що ординаріат для англікан США, що хочуть перейти до Католицької Церкви буде офіційно відкрито 1 січня 2012 року. Про це він повідомив під час проведення осінньої генеральної асамблеї католицьких єпископів США у Балтіморі.


Кардинал Вюрл є ватиканським делегатом для встановлення ординаріату для англікан у США. Він розповів, що отримав листа від кардинала Вільяма Левади (префекта Конгрегації доктрини віри), в якому той зазначив, що Папа Бенедикт погодив створення ординаріату в США.


За словами кардинала, очікується, що з січня до ординаріату вступить близько 2-ох тисяч осіб. Окрім того, до Конгрегації доктрини віри вже відіслано 67 анкет від англіканського духовенства, які би хотіли прийняти свячення в Католицькій Церкві. 35 з них вже отримали попереднє схвалення і тепер перейшли на наступну стадію – перевірка кримінального минулого, психологічне оцінювання та рекомендація від місцевого католицького єпископа та місцевого англіканського провідника (якщо можливо).


Апостольська Столиця вже також потвердила програму катехиз для мирян і духовенства ординаріату.


Нагадаємо, що 4 листопада 2009 року у Ватикані була опублікована апостольська конституція «Anglicanorum coetibus», відповідно до якої встановлено порядок переходу до повного сопричастя з Римом для колишніх англікан. 15 січня 2011 року було засновано перший ординаріат – у Великобританії.


За матеріалами CNA