//

“Сталину помолимся”?! Коли Російська православна церква канонізує Сталіна?

Питання серйозне, бо вже почалося. Це не фейк.


Газета “Московский комсомолец” оприлюднила цю ікону Сталіну та розповідь про неї – читайте все уважно.


Ікона “Велика перемога”, написана на основі “апокрифічного” сюжету про небесне заступництво Сталіну, доставлена до Санкт-Петербурга.


Образ написаний в місті Покров Володимирської області на замовлення групи петербуржців іконописцем Михайлом Осипенко і освячений в Оптиній пустелі.


Подолавши близько тисячі кілометрів, група, що супроводжувала образ, привезла ікону в Казанський кафедральний собор. Після благословення настоятеля — священика Павла Красноцветова її вніс до вівтаря староста Володимир Рідігер, троюрідний брат покійного патріарха Алексія II.


На іконі розміром 1 м х 60 см зображене об’явлення Пресвятої Богородиці митрополитові Гір Ліванських Ілії (Караму) в 1942 році. Богородиця зображена такою, що стоїть в променях світла в печері перед уклінним митрополитом. Вона тримає сувій з текстом, який починається словами “Мають бути відкриті храми і монастирі”. Згідно апокрифічного свідчення митрополита Ілії, що вперше відвідав СРСР після війни в 1948 році, Мати Божа нібито повідомила його, що “Ленінград узятий не буде”, і доручила передати “головнокомандуючому Сталіну”, що він виграє війну, лише якщо відкриє всі храми, монастирі і духовні школи. Якщо довіряти лише фактам, то митрополит Ілія беріг цю таємницю протягом 6 років. Точно відомо, що в 1948 році, коли в Москві проводилася Всеправославна нарада, митрополит Ілія, що прибув з Бейруту, в Кремлі прийнятий не був. Тому залишається лише здогадуватись — яким чином він передав послання Божої Матері Йосифу Сталіну. Точно відомо, що на території СРСР, яка не була окупована німцями, після зустрічі Сталіна у вересні 1943 року з трьома правславними митрополитами була відкрита незначна частина храмів, що залишилися. На “апокрифічному” переданні про Сталіна як послушника Божої Матері базується пошановування диктатора як святого деякими православними Московського патріархату.


Проте, паломники, що супроводжували ікону, розповіли про чудеса під час своєї поїздки з Оптиной пустелі: “Виїхали на Ленінградське шосе – пішов дощ, небо покрилося важкими хмарами. Читали акафісти, молилися весь час – і дорога “відкривалася”. Мабуть, паломників супроводжували літаки, що розганяли хмарний фронт напередодні дня Перемоги. Ікону паломники мають намір пронести по місцях боїв під Ленінградом. Перший молитовний хід з нею був здійснений 8 травня по південній межі оборони Ленінграду в районі Пулковських висот.


Пошанувування Сталіна, який, нібито, таємно приходив до блаженної Матрони на початку війни, почалося в Петергофському храмі. Настоятель, ігумен Євстафій (Жаков), замовив ікону, на якій була зображена зустріч блаженної Матрони із Сталіном. Ікону настоятель повісив в притворі. Проте розгорівся скандал. Настоятель був усунений, а ікона винесена з храму. І ось знову неблагочестива легенда ожила, але тепер в іншій інтерпретації. Сумно, що безглуздим вигадкам потурає петербурзьке духовенство, яке покликане освічувати віруючих світлом Євангелія, а не дозвільними вигадками прихильників Івана Грозного, Распутіна і Сталіна.


Ікона Сталіна перебуває в найбільшому храмі Петербурга. Поширюються чутки про її чудотворність. З нею ходили хресними ходами. Тобто це не розкольництво якесь, а навтіь дуже і мейнстрім РПЦ.


Нагадаємо, що в 2004 році оприлюднили фото ікони Януковича. І дійсно – чим Сталін гірший.


От канонізують “великомученика” Сталіна і пів України йому молитиметься, бо УПЦ МП є філією РПЦ і транслює ті ж ритуали.


Джерело: poglyad.te.ua