//

“Слово Боже та Святі Тайни – це ліки для душі і тіла”, - отець-доктор Іван Січкарик

12 жовтня у Тернополі завершився цикл лекцій сертифікатної програми з біоетики “На службі охорони життя” Українського католицького університету під назвою “Здоров'я і хвороба у біблійній традиції”, які провів доктор біблійного богослов'я о. Іван Січкарик викладачам Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського та лікарям і священикам-капеланам лікарень міста.

 

“Хоча Біблія не була написана з метою надання порад з догляду за хворими та лікування захворювань, - каже священик, - проте Боже Слово пояснює, як подолати насамперед духовні хвороби, які часто є причиною тілесних захворювань”. За словами о. Січкарика, “у Святому Письмі сучасні медики віднаходять розуміння людини у її глобальному вимірі, як нероздільність її духовно-фізичної сфери. Саме тому повне оздоровлення настає, коли зціляємо як душу, так і тіло”.

 

Під час курсу науковець розповів слухачам про поняття “здоров᾿я”, “хвороба”, “терпіння” у трактуванні Святого Письма. “У біблійному баченні проблема хвороби, болю має розв᾿язку тільки у світлі терпіння Ісуса. У житті Господа головним чином саме через біль здійснюється його спасенна дія та подається людині нове життя і це є Пасхальна радість”.

 

Джерело: http://www.tze.org.ua