//

“Слово Боже для нас” – реколекції в с.Котиківка

З 29 березня по  – 1 квітня 2012 року в греко-католицької парафії с.Котиківка, що на Івано-Франківщині, відбулися реколекції для мирян «Слово Боже для нас».  На запрошення адміністратора храму о.Василя Гавриша, попровадили реколекції й виголосили вірним реколекційні науки сестри служебниці з м. Надвірна с.Мирослава Яхимець і с.Любомира Надич.

 

Реколекції стали своєрідною відповіддю на душпастирську програму синоду епископів УГКЦ 2011 р «Жива парафія – місце зустрічі із живим Христом»,  завданням якої є «допомогти всім вірним нашої Церкви навчитися «жити на вподобу Богові» (1 Сол. 4, 1), щоб таким чином зростати у святості і в єдності в Ісусі Христі».

 

Оскільки Слово Боже, за словами Блаженнішого Святослава є «основою церковного, парафіяльного, родинного, суспільного і особистого буття людини»,  завданням цих  реколекцій було допомогти учасникам відкрити для себе значення та важливість Божого Слова в духовному житті, та заохотити до щоденного читання його в своїх родинах.

 

При парафії вже певний час діє група читання святого Письма. Але, як говрить п. Іра «ці реколекції допомогли мені краще зрозуміти, як саме читати святе Письмо та ще більше заохотили мене до молитви та роздуми над ним».

 

Особливістю тих реколекцій було те, що всі вірні мали можливість також приступити до мощей бл.Йосафати Гордашевської та мучениці Тарсикії, які протягом цих чотирьох днів, завдяки сестрам служебницям, перебували в храмі св.Василія Великого.

 

Джерело: www.rekoldim.com