//

“Слідамі доброго самарянина” – перша молитовна зустріч медичних працівників

26 квітня 2012 р. Б. у храмі Матері Божої Неустанної Помочі у м. Тернополі відбулася перша зустріч медичних працівників з ініціативи Комісії усправах душпастирства охорони здоров’я Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

 

«Слідами доброго самарянина» – саме так звучала тема зустрічі. Вона розпочалася молебнем до Христа Чоловіколюбця, який був відслужений о. Василем Сліпчуком. По закінченніі спільної молитви учасники зустрічі почастувалися кавою – чаєм зі смаколиками, що було дуже доречно, оскільки більшість працівників прийшли відразу після праці. На основі притчі «Про доброго самарянина» о. д-р Андрій Логін представив приклад справжнього медика – людини, яка має вбачати в недужому перш за все Христа. Адже «хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить» ( 1 Ів. 4. 20). Порушувалися питання сприймання хворого у цілісності, не забуваючи про емоційний, соціальний, інтелектувальний, тілесний і духовний виміри особи. Лунали запитання і про етику поведінки біля ліжка вмираючої людини.

 

Наступна зустріч відбудеться 31 травня у храмі Матері Божої Неустанної Помочі, що у м Тернополі на бульварі Д. Галицького.

 

Молитовне намірення місяця – «За всіх хворих, щоб могли гідно нести свій хрест» .

 

Джерело: zdorovia.ugcc.org.ua