//

“L’Osservatore Romano” пише про похорон кардинала Свьонтка

У сьогоднішньому номері ватиканське видання "L'Osservatore Romano" містить статтю під назвою "Віра Божого атлета", присвячену похоронам кардинала Казімєжа Свьонтка, що відбувся 25 липня в Пінську. У статті широко представлена проповідь Архиєпископа Мінсько-Могильовського, Апостольського Адміністратора Пінської єпархії Тадеуша Кондрусевича. "Він ніколи не переставав бути свідком Євангелія. Його не зупиняли навіть переслідування. Сьогодні Церква про нього згадує і пропонує його особистість, як приклад", - цитує слова єрарха "L'Osservatore Romano".

 

У статті зазначається, що на прощальних і похоронних заходах були присутні кардинал Аудріс Бачкіс, Архиєпископ Вільнюський і кардинал Станіслав Дзівіш, Архиєпископ Краківський.

 

"Архиєпископ Кондрусевич порівняв життя померлого кардинала з марафоном і назвав його Божим атлетом, який був даний Божим Провидінням Церкві у важкі часи", - пише "L'Osservatore Romano". Звертаючись до спогадів, Архиєпископ розповів одну історію: "Було Різдво, багато років тому. Польські в'язні зібралися в одному з бараків на традиційну вечерю. Раптом двері відчинилися і ввійшов офіцер з пістолетом у руках. Свьонтек простягнув йому шматок благословенного хліба. Після довгого моменту драматичної тиші, офіцер опустив пістолет і тихо сказав: "Не знаю, чи існує цей ваш Бог". Потім вийшов, закривши двері".

 

"Не ховайте свідчення кардинала Свьонтка в золотий реліквіярій, але дивіться на його приклад і в даний час, який характеризується не переслідуванням, але моральним релятивізмом і релігійною байдужістю", - цитує заклик митрополита Кондрусевича "L'Osservatore Romano".


За матеріалами Ватыканскае Радыё