//

Ґей активісти спробували осквернити Загребську катедру

12 січня відбулася ґей-акція організована ЛГБТ товариством «Zagreb Pride» метою якої, на думку хорватських журналістів,  було спровокувати бійку між вірними католицької Церкви та ґей-активістами.

 

«Zagreb Pride» планував зібрати ЛГБТ активістів для масового цілування у Загребській Архикатедрі та під її стінами. Загребська Архиєпархія повідомила про це хорватську поліцію та зняла з себе будь яку відповідальність за розвиток подій.

 

Близько 300 ветеранів Хорватської війни за Незалежність заблокувало ґей активістам доступ до катедри. Після невладних провокацій ґей активісти відступили до фігури Богородиці, встановленій на площі перед катедрою, звідки вони вигукували образи в сторону Католицької Церкви, єпископів, вірних, Ісуса Христа та Богородиці.

 

Вірні, які блокували вхід до катедри, захищаючи в цей спосіб святиню від осквернення, повернувшись лицем до катедри молилися за навернення ґей активістів. Тим часом поліція встановила кордон між ґеями та катедрою, але чомусь поліція була розвернута лицем до катедри, ніби захищаючи купку активістів ЛГБТ від катедри, а не навпаки.

 

Вірні вважають вчинок ґей активістів неприйнятним та осквернюючим, а також дискримінацією своєї віри купкою сексуально розбещених маргіналів.

 

За повідомленнями ЗМІ, вірних, які прийшли не допустити ґеїв до катедри було у 10 разів більше, як ЛГБТ активістів.

 

За матеріалами www.dnevno.hr