//

«Зарваницька ініціатива» хоче зібрати у Львові більше людей, ніж Кирило у Харкові

Громадська організація «Зарваницька ініціатива» має намір зібрати у Львові на Службу Божу з нагоди 10-ліття з дня візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова 50-100 тис. людей. Про це він повідомив 23 червня під час бліц-дебатів у Львові.

 

«Хочемо зібрати 50-100 тис. осіб як мінімум, щоб протиставитись Кирилу (предстоятель Російської православної церкви, Патріарх Московський і Всія Русі Кирило, – ZAXID.NET ), яки зібрав у Харкові 5 тис. осіб», – наголосив Старовойт.

 

Він зазначив, що Служба відбудеться цієї неділі, 26 червня, на Сихові.

 

Нагадаємо, в інтерв’ю ZAXID.NET представник «Зарваницької ініціативи», нардеп від блоку НУНС Тарас Стецьків повідомив, що спільно з УГКЦ активно працює над підготовкою відзначення десятої річниці візиту Папи Івана Павла Другого в Україну.

 

«26 червня на Сихові буде велична Архієрейська Служба, яку відслужить Блаженніший Святослав. Хочемо показати, коли за рахунок спільних зусиль збереться велика кількість людей, які будуть разом молитися. Тоді вони мають відчути силу, так само, як було 10 років тому, коли Папа Римський приїжджав, і були мільйони людей. Якщо зберуться десятки, може сотня тисяч людей зараз, то це буде вагомий крок, щоб почати перелом ситуації – для переходу від відчаю і байдужості до активної діяльності. Це спільна акція», – сказав він.


Довiдка ZAXID.NET

«Зарваницька ініціатива» об’єднує відомих і впливових людей на Західній Україні, серед яких колишній політв’язень, віце-ректор УКУ Мирослав Маринович, представник Республікансько-Християнської партії Богдан Панкевич, письменник Тарас Прохасько, аналітик Тарас Возняк, ректор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук.

 

Джерело: zaxid.net