//

«За вашими плечима стоїть велика Церква: єдина, свята, соборна і апостольська…»,- Глава УГКЦ на Харківщині

«Пресвята Трійця - це таїнство єдності, в якому  три особи становлять  одного-єдиного Бога. Таїнство Трійці базується на взаємній любові і взаємній самовіддачі, адже Отець усе віддав своєму Синові, а Син живе в Отці, тому разом Вони роблять великі діла. Святі отці навчали, що Церква, яку становимо ми з вами, є іконою Пресвятої Трійці. Церква є одна, яку ми визнаємо у "Символі віри": "Вірую в єдину, святу, соборну й апостольську Церкву"»,- сказав Блаженніший Святослав Шевчук, Глава УГКЦ, у проповіді до Євангелія під час Архиєрейської Літургії, що відбулася 19 травня 2012 року  в  храмі Чину святого Василія Великого Покрови Пресвятої Богородиці у смт Покотилівка, що біля Харкова.

 

Блаженніший Святослав пояснював, що  єдність Церкви полягає в «єдності, яку ми разом творимо». «Хоча всі ви є різні, та з ваших очей випромінюється світло віри в Бога. І моє служіння, як Предстоятеля Церкви, полягає в тому, щоб будувати єдність УГКЦ», - зазначив він. «Ця єдність полягає також у тому, що ми ділимося дарами. Те, що дав мені Господь Бог, я маю віддати вам. А тим, що вам дав Господь: дарами, вміннями, знаннями - ви повинні ділитися із ближніми, адже ми творимо одну-єдину сім’ю», - наголосив проповідник. Святість Церкви, на думку Глави УГКЦ, виражається у тому,  що Господь є святий. «Апостольською Церква є тому, що Ісус Христос установив її і дав апостолам, а ми-єпископи є їхніми наслідниками», - зазначив він.

 

Наостанок Блаженніший Святослав Шевчук висловив свою радість від душпастирських  відвідин Донецько-Харківського екзархату УГКЦ. «Назавжди частинку свого серця залишаю тут. Хочу вам побажати, щоб кожен із вас, вийшовши з цієї Літургії духовно збагаченим, усвідомив, що за вашими плечима стоїть велика Церква - єдина, свята, соборна і апостольська».

 

Департамент інформації УГКЦ

фото: osbm.info