//

«Європо, ти не можеш жити без Бога» – новий альбом польського єпископа

Єпископ-помічник Ченстохови Антоній Длугош записав диск про Старий Континент, який не може забути про Бога. Владика відомий також тим, що пише пісні для дітей.


Як повідомив портал Vaticаn Insider з посиланням на польську агенцію KAI, єпископ Длугош нещодавно завершив запис нового диска під назвою «Європо, ти не можеш жити без Бога». Цим альбомом він мав на меті підбадьорити Старий Континент, який «винен» в тому, що забув про своє християнське коріння. Ще в Постсинодальному Апостольському Повчанні «Ecclesia in Europe» від 2003 року Іван Павло ІІ використав суворі слова, говорячи про «тихе відступництво», що відбувається на континенті. Своїм диском єпископ Длугош прагне долучитись до нової євангелізації.


Альбом містить 11 пісень, який були написані і записані з допомогою кількох відомих польських співаків. «Таким чином я хочу наголосити на тому, що Христа неможливо виключити  з життя Європи»,– зазначив єпископ.


71-річний єпископ-помічник Ченстохови був призначений на цю посаду у 1994 році Іваном Павлом ІІ. У своїй країні він відомий своєю участю у релігійних телепрограмах для дітей, під час яких він виконував пісні на біблійну тематику, адаптовані для дітей, а також працею з наркозалежними і неповносправними.