//

«Я - жива ікона Ісуса Христа в спільноті святих» - реколекції для працівників Патріаршої курії

Патріарша курія УГКЦ – це центральний виконавчий орган, що допомагає Главі Церкві та єпископам здійснювати постанови ієрархів УГКЦ. Діяльність працівників цієї структури є не просто виконанням професійних функцій, а служіння у Христовому дусі на благо Церкви. Щоб якнайкраще пройнятися духом Христа і послужити УГКЦ своїми дарами, працівникам курії Патріарха потрібно брати участь у реколекціях.

 

Таку  думку висловив Преосвященний Владика Богдан (Дзюрах), адміністратор Патріаршої курії УГКЦ, під час великопісних  реколекцій для працівників Курії, що відбулися 13 – 15 березня 2012 року в реколекційному центрі у Брюховичах, поблизу Львова, слухачем яких він був особисто. Близько 60 працівників Патріаршої курії Львова та Києва  взяли участь у реколекційних науках на тему «Я - жива ікона Ісуса Христа в спільноті святих», які провадив о. Андрій Онуферко. У реколекціях також взяли участь: о. Богдан Данило, ректор Стемфордської семінарії УГКЦ (США), та Владика Кен (Новаківський), Єпарх Нью-Вестмінстерський (Канада). Упродовж майже трьох днів учасники заходу прослухали сім конференцій, роздумуючи над окремим частинами послання Блаженнішого Святослава (Шевчука) «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом», та щодня брали участь у Богослужіннях.

 

На думку о. Андрія Онуферка, такі реколекції слугуватимуть кращому усвідомленню тих завдань, які поставила Церква перед усіма згідно з рішенням Синоду Єпископів УГКЦ 2011 року, котрий визначив програму стратегічного розвитку УГКЦ на майбутнє десятиліття. «Глава УГКЦ разом із Синодом Єпископів поставив конкретні завдання перед Церквою. Ми ж повинні пам’ятати, що шлях до відродження і відновлення УГКЦ іде через оживлення кожної парафії. Серед пріоритетів такого оживлення є проповідування Божого Слова і катехизація, поглиблення літургійного і молитовного життя, наголошення на служінні ближньому, тобто на соціальному аспекті», - підкреслив реколектант. За його словами, у посланні Глави Церкви порушується питання проводу перед тими, хто керує, і керованими, тобто йдеться про мудрість проводу і мудрість послуху. «Важливо, щоб представники Патріаршої курії усвідомили те, що якщо Глава УГКЦ визначив саме такі пріоритети для Церкви, то ті, хто найближче співпрацює із Блаженнішим, повинні їх зрозуміти і втілювати в життя», - завершив о. Андрій Онуферко.

 

 

Департамент інформації УГКЦ