//

«Я приїхав засвідчити любов Папи до України», - Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі

В Україні з візитом перебуває президент Папської ради у справах соціальної комунікації Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі. Як зазначив сам Владика Клаудіо після приїзду до Києва, мета його візиту до Києва та Львова є засвідчити любов Папи до Церкви в Україні.

 

Зустрічали президента Папської ради соціальної комунікації в Києві секретар Синоду УГКЦ Владика Богдан Дзюрах, секретар Апостольської нунціатури в Україні о. Вечеслав Тумір, керівник Департаменту інформації УГКЦ о. Ігор Яців.

 

«Любов Папи до цих людей, що проживають у цій країні та крокують сучасними шляхами. Я приїхав також, щоб слухати. Я дуже зацікавлений ознайомитися з вашим досвідом у сфері соціальних комунікацій, але також обмінятися з вами моїм досвідом. На мою думку, досвід різних Церков, який вони набули останніми роками, становить багатство, яким слід ділитися з іншими”, - ватиканський достойник.

 

Він сподівається цими днями пережити тут «теплі, братерські зустрічі, назначені діалогом у взаємній пошані, діалогом, який відбуватиметься у поставі слухання, сприйняття та взаємної відкритості. Маємо збагнути усі разом, що слід покращити, щоб Церква могла успішно проповідувати оце таїнство любові Бога до сучасної людини».

 

«Це – наша спільна відповідальність: проповідувати в нинішньому соціальному контексті оце таїнство любові Бога до людини. Церква повинна б турбуватися про те, як проповідувати, а навіть, я б сказав, як кричати до сьогоднішнього світу, що Бог любить сучасну людину безмежною любов’ю. Це – центр і суть нашої комунікації. Ми покликані проповідувати саме це. То ж я вірю, що це будуть дні, назначені великим зацікавленням, бажанням обмінятися досвідом і провадити діалог в пошані», - завершив Його Високопреосвященство Клаудіо Марія Челлі.

 

Візит Владики Клаудіо в Україні триватиме з 20 по 24 травня 2012 року.

 

У рамках візиту відбудеться, зокрема, лекція Архиєпископа Челлі в Інституті міжнародних відносин та Інституті журналістики Київського національного університету ім. Т.Шевченка на тему «Проголошувати цінності сьогодні».

 

Президент Папської ради у справах соціальної комунікації прочитає лекцію для семінаристів, студентів Українського католицького університету та католицьких журналістів на тему: «Нові медіа та християнська ідентичність». Він також проведе низку зустрічей з офіційним керівництвом УГКЦ.

 

*** Архиєпископ Клаудіо Марія Челлі в 1970 році вступив на дипломатичну службу Папського Престолу. Ніс службу при Апостольських Нунціатурах у Гондурасі, Аргентині і на Філіппінах. У 1990 році він став заступником Генерального секретаря з відносин з державами Державного секретаріату Папського Престолу. 16 грудня 1995 року був призначений секретарем спадщини адміністрації Папського Престолу, і незабаром – 6 січня 1996 року – був висвячений на єпископа Папою Іваном Павлом II.

Разом з Йосі Бейлін, заступником міністра закордонних справ Ізраїлю, підписав 30 грудня 1993 року в Єрусалимі першу угоду – так звану основну угоду - між Святим Престолом і Державою Ізраїль.

Провідний спеціаліст з міжнародних відносин, деякий час займався відносинами з Китаєм і В`єтнамом, був членом різних делегацій, що направлялися на Схід. 27 червня 2007 року Папою Бенедиктом XVI призначений президентом Папської ради у справах соціальної комунікації та президентом Бібліотеки фільмів Ватикану.

26 травня 2009 р. призначений Папою Бенедиктом XVI президентом Ради директорів Центру телебачення Ватикану.

 

Департамент інформації УГКЦ