//

«Я переконаний, що омолодження є можливим для нашої Філадельфійської митрополії», - Блаженніший Святослав

Третій день перебування Блаженнішого Святослава (Шевчука) із душпастирським візитом до США розпочався Архиєрейською  Божественною Літургією у соборі Непорочного Зачаття, що у Філадельфії.

 

У проповіді під час Літургії Глава і Отець УГКЦ закликав усіх присутніх не бути "безіменними", подібно до багатого чоловіка, котрий втішався матеріальним земним багатством, а наприкінці життя усвідомив усю марноту свого життєвого шляху. «Той, хто не простягає своєї руки до могутньої десниці Божої, той стає пасивним християнином і поступово втрачає життя Боже, яке він отримав у таїнстві Хрещення разом із власним іменем», - наголосив ієрарх УГКЦ.

 

Після Літургії Глава УГКЦ від імені всіх вірних Української Греко-Католицької Церкви привітав Митрополита Стефана (Сороку) із 60-річчям з дня народження та Владику Стефана (Сулика), Архиєпископа-емерита Філадельфійської архиєпархії, із 30-річчям єпископської хіротонії.

 

Того ж дня у Центрі незалежності, що у Філадельфії, відбувся урочистий бенкет на честь приїзду Глави УГКЦ, під час якого Блаженніший Святослав поділився своїми роздумами із усіма присутніми щодо розвитку Філадельфійської митрополії.

 

«Особисте переживання зустрічі із Христом, а відтак дотику до вічної Божественної Мудрості робить нас молодою Церквою. Я переконаний, що саме таке омолодження є можливим для нашої Філадельфійської митрополії", - зазначив Предстоятель УГКЦ.

 

Сьогодні Глава УГКЦ відбув до Балтімора на засідання Американської Єпископської Конференції, де о 14.00 за американським часом він звернеться  до американських єпископів і висловить подяку за підтримку УГКЦ.

 

Промову Блаженнішого Святослава можна подивитися на каналі ewtn.com о 10.00 за київським часом.

 

Департамент інформації УГКЦ