//

«Важливо пам’ятати, що кожна мить нашого життя є нова» - владика Венедикт

У неділю, 30 грудня Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський завітав на Івано-Франківщину. На початку свого візиту владика молився в Архикатедральному Соборі Воскресіння Христового, де під час Богослуження виголосив змістовну проповідь згідно євангельського уривку про багатого юнака (Лк. 18,18-27).

 

Відтак, у понеділок 31 грудня, владика на запрошення ігумена монастиря Святого пророка Іллі завітав у Дору (Яремче), де в новорічну ніч молився Божественну Літургію разом з братією та спільнотою монастиря студитів.

 

В часі проповіді владика сказав: «Ми завжди з цим новим роком, який приходить покладаємо якісь сподівання, очікування, щось хочемо кращого, і це є добре. Але ще краще, коли ми просимо в Бога благословення, коли ми шукаємо в Бога цієї допомоги і покладаємо свої надії на Господа. Це є важливо пам’ятати, - додав владика - що приходить новий рік, його зустрічати, але в контексті цього є річ важливіша - усвідомлювати, що не лише цей новий рік ці хвилини, ці години, цей день є новий. Кожна мить нашого життя є нова, унікальна і неповторима, якої вже більше не буде. Так само, як ми збираємось кожного року зустріти новий рік, нам інколи важко зрозуміти, що кожну хвилю нашого життя ми б могли подібно зустрічати, бо вона нова, такої не було і не буде! – наголосив проповідник.

 

Прес-служба Львівської Архиєпархії