//

«Утиски католиків – свідчення світла, яке випромінює Католицька Церква»-М.Шелудько

Михайло Шелудько, прес-секретар Одесько-Кримського екзархату, парохіянин УГКЦ в Одесі люб’язно погодився прокоментувати для "Католицького Оглядача" ситуацію, в якій опинилась УГКЦ:

 

«Основна проблема є в тому, що Православна Церква присутня в одеській владі, як в міській, так і в обласній. Зрозуміло, що через це вони мають політичний вплив і чинять його на подібні питання як щодо греко-католиків, так і римо-католиків.

 


Що стосується греко-католиків, то знову починається якесь непорозуміння в плані виділення земельної ділянки, незважаючи на те, що всі документи вже давно є. Раніше потрібно було проходити громадські слухання, сьогодні їх проходити вже не потрібно.   Але все одно, влада відкладає це питання під різними зачіпками і дає дуже незрозумілі відповіді на запити наших священиків до міської влади.

 


Друга річ. Як християнин я знаю, що це була обіцянка Ісуса Христа: «Вас будуть переслідувати, так як мене переслідували».  Тому, в принципі, те, що Церква Божа зазнає утисків – це ситуація цілком природна, і можу сказати, що деякою мірою це є свідченням нашого християнства, свідченням того світла, яке випромінює Католицька Церква.

 


Що робити католикам в цій ситуації? Використовувати ті можливості, які дає держава і Господь Бог.  Господь Бог дає нам можливість молитися і працювати на ниві євангелізації, а держава дає нам можливість у законному порядку захищати права віруючих-католиків. Тому думаю, що обидвома цими шляхами треба йти».